Tereyağlı Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kaşık tereyağı
- 2 bardak baldo pirinç
- 1/2 (yarım) çay bardağı şehriye
- 3 adet tavuk but
- 3 bardak tavuk suyu (Haşladığımız tavuğun suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme şeker
Tereyağlı Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Butları haşlayalım. Piştikten sonra tavukları didikleyelim.
- Pirincimizin nişastası çıkana kadar yıkayalım.
- Tenceremize tereyağını alalım erdiğinde şehriyelerimiz ekleyelim.
- Rengi hafif kahverengiye döndüğünde yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
- Hafif kavurduktan sonra didiklediğimiz tavukları ve suyunu koyalım.
- Tuzunu isteğe nazaran atabilirsiniz. Kesme şekeri tam ortaya koyalım kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
- Suyunu büsbütün çektiğinde dinlendirmeye bırakalım. Afiyetler olsun????