
Tereyağlı Tatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kiloya yakın un
- 300 gram tereyağ
- Yumurta sarısı
Tereyağlı Tatlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz .Mayalanmaya bırakıyoruz.
- Soğuk tereyağını iki adet fırın kağıdının içinde merdane yardımıyla açıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
- Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
- İçine tereyağı koyup kapatıyoruz ,katlayıp dolapta 20 dk kadar dinlendiriyoruz..
- Dolaptan çıkartıp tekrar merdane yardımıyla açıyoruz .
- Aynı şekilde katlayıp 20 dk daha dolapta dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru tekrar açıyoruz.
- Üçgen şekilde aşağıdan yukarıya doğru kesiyoruz.
- Kestiğimiz hamuru rulo şeklinde sarıyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Tereyağlı Tatlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı