Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Somon Balığı

Tereyağlı Somon Balığı
0
39

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
tereyagli-somon-baligi.jpg

Tereyağlı Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 600 gram somon balığı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet limon suyu ve çok biraz kabuğunun rendesi
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağ

Tereyağlı Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Somon balıkları yıkanıp suyu süzülerek tuzlanır.
  2. Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyalım somon balıkları içine koyarak arkalı önlü kızartalım ve kızarttığımız somonları kağıt peçete üzerine koyup kenarda bekletelim.
  3. Aynı tava içine 1,5 yemek kaşığı tereyağ koyalım eritelim.
  4. Ocağın altını biraz kısalım ,yarım limon suyunu ve biraz limon kabuğunun rendesi ilave ederek karıştıralım .
  5. İnce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştıralım.Ocağın altı kısık olsun.Maydanozları yakmayalım.
  6. Somon balıkları tekrar tavanın içine koyalım ve kaşık ile tereyağlı sostan balıkların üzerine üzerine sostan gezdirip hertarafının soslanmasını sağlayalım ve bu şekilde 2-3 dk daha kızartalım.
  7. Ocağı kapatıp somon balıklarını servis tabağına alalım tavada kalan sosu balıkların üzerine tekrardan gezdirebilirsiniz.
  8. Ben somon balıklarınını fırında patates ve salata ile servis yaptım.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Tereyağlı Somon Balığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt