
Tereyağlı Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet soğan
- 1 adet küçük uzunluk patates
- Yarım havuç
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı toz biber
Tereyağlı Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Sıvıyağı tencerede ısıtıp yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Pembeleşinceye kadar karıştıralım.
- Küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyip 3 dakika kadar kavuralım.
- Mercimeği ekleyip karıştıralım.
- Salçayı ekleyelim. Salça hem sebzelere hem de mercimeğe yeterli karışmalı.
- Sıcak suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Havuçlar yumuşayınca küçük bir sahanda tereyağını eritip baharatları yakalım.
- Çorbayı blendırdan geçirelim.
- Çorbadan bir iki kaşık sahana döküp baharatlarla özdeştirelim.
- Karışımı çorbaya döküp karıştıralım.
- En son tuzunu ekleyip karıştıralım.Çorbamız servise hazır.