Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides

Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides
0
65

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber ( isteğe bağlı acı da olabilir)
  • 1 paket mantar
  • 500 gram karides ( hazır ayıklanmış, dondurulmuş olarak marketten aldım istenirse kabuklu alıp, kendiniz de hazır hale getirebilirsiniz)
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 2 kaşık tereyağı
  • Tuz, karabiber,pulbiber, toz kırmızı biber

Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Biberleri ve mantarı yıkayıp, ayıklayıp doğruyoruz.
  2. Tavada tereyağını eritiyoruz, zeytinyağı ek ediyoruz.
  3. Isınan yağımıza biberleri atıp birkaç dakika kavuruyoruz.
  4. Hemen gerisinden mantarları ve karidesleri ek ederek tavanın kapağını kapatıyoruz.
  5. Mantar suyunu salıp çektikten sonra, kavrulması için ortada karıştırarak, pişirmeye devam ediyoruz.
  6. Bu ortada damak tadımıza nazaran baharatlarımızı ve tuzu ekliyoruz.
  7. 1 çay kaşığı kadar karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı kadar toz kırmızı biber ekledim.
  8. Baharatlarla da birkaç sefer çevirdikten sonra, servis tabağına alıyoruz.
Tercihen soğutmadan yiyoruz.

Afiyet olsun ????.

Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Nefis Güveçte Karides Tarifi İçin Malzemeler 400 gram karides8-10 adet mantar1 adet soğan1 adet kırmızı biber1 adet yeşil biber3-4 diş sarımsak5-6 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Karides Güveç Tanımı İçin Materyaller 250 gram karides250 gram bebek mantar1 adet kapya biber2 adet yeşil biber1 orta uzunluk kuru soğan5 diş iri sarımsak1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağına bir parmak zeytinyağı50 gram kaşar rendesi1 çay  çay kaşığı silme karabiber ,kimyon, pul biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Taze Fesleğenli Mantarlı Nefis Makarna Tanımı İçin Malzemeler 1 paket makarna1 kutu krema2 adet kırmızı biber2 adet yeşil biberYarım kilo mantar3-4 demet taze fesleğen2 diş sarımsakSıvı yağTuz, karabiber, pul biber Taze Fesleğenli Mantarlı Nefis Makarna Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Karides Tava Tanımı İçin Gereçler 500 gram temizlenmiş karides2 yemek kaşığı tereyağ1 çay kaşığı kırmızı pul biberYarım çay kaşığı karabiber2 diş sarımsakYarım çay kaşığı tuz Karides Tava Tanımı Yapılışı Temizlenmiş karidesleri yıkayıp süzelim . Sırtlarını denetim edin bu ortada . Daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Karides Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı salçaYarım çay kaşığı toz şekerAz sıvı yağ4 adet domates rendesi2 adet kapya biber2 yemek kaşığı acılı ketçap1 adet kuru soğan,2 adet yeşil biber1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarımsak gereğince tuzKarabiber1 çay kaşığı kuru fesleğen1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt