Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Konya Gevreği

Tereyağlı Konya Gevreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
tereyagli-konya-gevregi.jpg

Tereyağlı Konya Gevreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 170 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine sürmek için bir tane yumurta sarısı
  • Üzerine serpmek için susam ve çörek otu

Tereyağlı Konya Gevreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Selam
  1. Oda ısısında ki tereyağı, sıvı yağ, şekeri, tuzu bir karıştıralım.
  2. Ardından maya ile suyu ekleyelim bir kez karıştırdıktan sonra denetimli bir biçimde ununu ekleyelim ve hamurumuzu güzelce yoğuralım.
  3. Yorduğumuz hamuru 5 dakika dinlendirelim, akabinde bezeler alalım 20 ile 25 ortası beze çıkıyor.
  4. Bezelerimizi de beş on dakika bekletelim sonra da hal verelim, tezgahın üzerinde yuvarlayarak şekillendirip fotoğrafta olduğu üzere tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ile çörekotunu serpelim 200° fırında kızarıncaya dek pişirelim.
  6. Pişen gevreklerimizi kızardıktan sonra bıçakla 3 keselim soğuduktan sonra servis edebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tereyağlı Konya Gevreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt