bilgisayarci
FD Üye
Tereyağlı Konya Gevreği Tanımı İçin Malzemeler
- 170 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Üzerine sürmek için bir tane yumurta sarısı
- Üzerine serpmek için susam ve çörek otu
Tereyağlı Konya Gevreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selam
- Oda ısısında ki tereyağı, sıvı yağ, şekeri, tuzu bir karıştıralım.
- Ardından maya ile suyu ekleyelim bir kez karıştırdıktan sonra denetimli bir biçimde ununu ekleyelim ve hamurumuzu güzelce yoğuralım.
- Yorduğumuz hamuru 5 dakika dinlendirelim, akabinde bezeler alalım 20 ile 25 ortası beze çıkıyor.
- Bezelerimizi de beş on dakika bekletelim sonra da hal verelim, tezgahın üzerinde yuvarlayarak şekillendirip fotoğrafta olduğu üzere tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ile çörekotunu serpelim 200° fırında kızarıncaya dek pişirelim.
- Pişen gevreklerimizi kızardıktan sonra bıçakla 3 keselim soğuduktan sonra servis edebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.