bilgisayarci
FD Üye

Tereyağlı Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için ;
- 250 gram oda ısısında tereyağ
- 3 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un (yumuşacık bir kurabiye hamuru olacak unu denetimli ekleyelim)
- 1 çay bardağı nişasta
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı (akı üzerine sürülecek)
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta akı
- 150 gram kadar iri kıyılmış fındık
- 200 gram kadar eritilmiş çikolata (dilediğiniz çeşit)
Tereyağlı Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Üzerine çikolata dökmeden de servis edilebilir. O denli yapacaksanız pudra şekerini 1 su bardağı kadar koyabilirsiniz.
- Öncelikle fırını 170 dereceye ısıtalım. Tüm hamur materyallerini bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
- Hamuru merdane ile açarak kalıplarla form verelim. Ben kalp kalıp kullandım, dilediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz. (2 tepsi/49 adet civarı çıkıyor)
- Hamura halini verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta akı sürüp fındıkları yavaşça bastırarak dizelim.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. (benim fırınımda 15-20 dk da pişiyor. ) kurabiyeler ılındıktan sonra erittiğimiz çikolatalara batıralım vee efsane lezzetli kurabiyelerimiz hazıırr ????????
- Dilerseniz pişen hamuru soğuduktan sonra buzluğa kaldırıp servis edeceğiniz gün de çikolatalayabilirsiniz. Afiyet olsun ????????.