iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Çıtır Baklavam Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*Un
Açmak için:
*Mısır veya buğday nişastası
Arasına:
*Ceviz, fındık, badem, fıstık ne arzu ederseniz
Üzerine:
*150 gr tereyağı
Şerbeti:
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon (15 dakika kaynayacak)
Tereyağlı Çıtır Baklavam Tarifi Yapılışı Hamuru yoğuralım, 14 adet 100 gr lık bezeler yapıp çay tabağı büyüklüğünde açalım Streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım 1 gece bekletelim Daha sonra bol nişasta ile açabildiğimiz kadar ince açalım Ben her 2 beze de iç harcını eşit olarak serptim bu şekilde bütün bezeleri bitirdim ,daha sonra istediğimiz şekilde keselim ve eritilmiş ilik olan tereyağını her yerine eşit gelecek şekilde dökelim Önceden ısıtılmış fansız 150 derecede yavaş yavaş pişirelim Baklavayı yumuşak seviyorsanız şerbeti de sıcak baklavanızda sıcak olacak şekilde dökelim Eğer kıtır kıtır seviyorsanız şerbeti soğuk baklava ılık olacak şekilde şerbetleyin Afiyet olsun
*150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*Un
Açmak için:
*Mısır veya buğday nişastası
Arasına:
*Ceviz, fındık, badem, fıstık ne arzu ederseniz
Üzerine:
*150 gr tereyağı
Şerbeti:
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon (15 dakika kaynayacak)
Tereyağlı Çıtır Baklavam Tarifi Yapılışı Hamuru yoğuralım, 14 adet 100 gr lık bezeler yapıp çay tabağı büyüklüğünde açalım Streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım 1 gece bekletelim Daha sonra bol nişasta ile açabildiğimiz kadar ince açalım Ben her 2 beze de iç harcını eşit olarak serptim bu şekilde bütün bezeleri bitirdim ,daha sonra istediğimiz şekilde keselim ve eritilmiş ilik olan tereyağını her yerine eşit gelecek şekilde dökelim Önceden ısıtılmış fansız 150 derecede yavaş yavaş pişirelim Baklavayı yumuşak seviyorsanız şerbeti de sıcak baklavanızda sıcak olacak şekilde dökelim Eğer kıtır kıtır seviyorsanız şerbeti soğuk baklava ılık olacak şekilde şerbetleyin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.