Tereyağlı Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (beyazı üzeri için)
- 1 buçuk tatlı kaşığı maya (bir paket yaş mayda olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker (silme)
- 6,5 su bardağı un
- 150 gram tereyağı
Tereyağlı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt ve suyumuzu ılıtalım ikisi de ılık olmalı yada su kaynar süt soğukta olabilir.
- Isıttığımız sıvı eserleri yoğurma kabına alalım sıvı yağı ekleyelim sırasıyla maya, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Unu denetimi bir formda ekleyip yoğuralım ben 6,5 su bardağı un kullandım hafif ele yapışan bir hamur elde edelim, hamur sert olursa açmalarımızda sert olur.
- Yoğurduğumuz hamuru bir saatlik mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun havasını alalım.
- Masamızı yağlayalım, hamuru yağladığımız yere alıp elimizle açabildiğimiz kadar açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine oda ısısındaki tereyağı sürelim, yeterlice her yerine yayalım.
- Tereyağını sürdükten sonra hamuru ikiye katlayalım.
- Katladıktan sonra tekrar üzerine tereyağı sürüp güzelce yayalım, tekrar katlayıp ince uzun bir dikdörtgen elde edelim. Tekrar yağlayıp katlayarak hamuru kare haline getirelim.
- Şimdi hamuru elimizle tekrar bastırarak açalım ve dikdörtgen hale getirelim. Artık hamuru yaklaşık 2 parmak eninde dilimleyelim.
- Aldığımız her bir dilimi ikiye katlayalım, kendi etrafında bükelim ve birleştirerek açmalarımıza son formunu verelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, isteğe nazaran susamda tercih edilebilir.
- 10 dakika tepside bekletip evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir halde pişirelim.
- Harika bir tanım bence denenmeli.
Tereyağlı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı