Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Açma

Tereyağlı Açma
0
31

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Tereyağlı Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (beyazı üzeri için)
  • 1 buçuk tatlı kaşığı maya (bir paket yaş mayda olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker (silme)
  • 6,5 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı

Tereyağlı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle süt ve suyumuzu ılıtalım ikisi de ılık olmalı yada su kaynar süt soğukta olabilir.
  2. Isıttığımız sıvı eserleri yoğurma kabına alalım sıvı yağı ekleyelim sırasıyla maya, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  3. Unu denetimi bir formda ekleyip yoğuralım ben 6,5 su bardağı un kullandım hafif ele yapışan bir hamur elde edelim, hamur sert olursa açmalarımızda sert olur.
  4. Yoğurduğumuz hamuru bir saatlik mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurun havasını alalım.
  6. Masamızı yağlayalım, hamuru yağladığımız yere alıp elimizle açabildiğimiz kadar açalım.
  7. Açtığımız hamurun üzerine oda ısısındaki tereyağı sürelim, yeterlice her yerine yayalım.
  8. Tereyağını sürdükten sonra hamuru ikiye katlayalım.
  9. Katladıktan sonra tekrar üzerine tereyağı sürüp güzelce yayalım, tekrar katlayıp ince uzun bir dikdörtgen elde edelim. Tekrar yağlayıp katlayarak hamuru kare haline getirelim.
  10. Şimdi hamuru elimizle tekrar bastırarak açalım ve dikdörtgen hale getirelim. Artık hamuru yaklaşık 2 parmak eninde dilimleyelim.
  11. Aldığımız her bir dilimi ikiye katlayalım, kendi etrafında bükelim ve birleştirerek açmalarımıza son formunu verelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, isteğe nazaran susamda tercih edilebilir.
  12. 10 dakika tepside bekletip evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir halde pişirelim.
  13. Harika bir tanım bence denenmeli.
Not: Birebir hamurdan poğaçada yapılabilir.

Tereyağlı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt