Tereyağı yürek krizini önlüyor!! Kanadalı bilim adamları, tereyağını temize çıkardı Kanadalı bilim adamları, yürek ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa niçin olduğu öne sürülen tereyağını temize çıkardı Yeni bir araştırmadan elde edilen sonuçlara tarafından, tereyağı ve sığır eti kalp krizi riskini ve kolesterolü düşürüyor, şeker hastalığı ve obeziteyi tedaviye yardımcı oluyor Alberta Üniversitesi profesörü Spencer Proctor ve asistanı Flora Wang tarafından yapılan araştırma sırasında, 16 hafta baştan başa deney farelerine tereyağı ve inek etinde bolca yer alan vaksenik asit bakımından zenginleştirilmiş perhiz uygulandı Vaksenik asidin vücutta kolesterol ilk kez almak üzere birçok rahatsızlığa sebep olan şilomikronların oluşmasını yavaşlattığı gözlemlenirken, deney sonunda fena kolesterol olarak aşina LDL ilk olarak olmak üzere, toplam kolesterol ve trigliseritte düşüş görüldü Flora Wang, Tereyağı, sığır eti ve türevlerinde vaksenik asid oranı en az yüzde 70'tir Araştırmanın bizi en fazla sevindiren sonuçlarından biri, metabolizmada çoğu hasara sebep olan şilomikronların oluşmasının bu yolla yavaşlatılabileceği olmuştur Bugüne dek zararlı etkilerinden korktuğumuz doğal yağlar, sahiden sağlığımız için son derece faydalı Tereyağı ve sığır etinin yürek krizi riskini düşürmesi, diyabet ve obezite tedavisine asistan olması ve kolestrole iyi gelmesi, bundan böyle bir hakikatdiye konuştu giderken, doktora öğrencisi olan Flora Wang, araştırma sonuçlarını sunduğu, Alberta'da düzenlenen Uluslararası Şilomikronların Zararları Sempozyumunda genç analistödülünü aldı kaynaktereyagikalpkrizinionluyor5c4f97013b51fgifalt :A :A :AA