
Tereyağ (Sadeyağ) Tuzsuz Yemeklik Çörek Otlu (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kglık kaymak
- Soğuk su
Tereyağ (Sadeyağ) Tuzsuz Yemeklik Çörek Otlu (Kahvaltılık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı makinede yapacak olanlar üç partide yapabilirler. 5 kg makine için fazla gelecektir.
- Elle yoğurarak olanlar geniş bir kaba kaymağı alıp el yordamı ile avuç içi ile sıka sıka yağı ve suyunu ayırın.
- Makinede ise sulamaya başladıkça suyu süzün.
- Her iki usüldede çıkan su peynir altı suyudur.
- Bu su ile poğaça, kek ve çorba yapabilirsiniz.
- Suyu çıkan yağı 3 kez soğuk ile ovun suyu tahliye edin.
- Son suyu dökünce el yordamı ile sıka sıka kalan suyu süzün.
- Kahvaltılık ise az tuz ilave edip üzerine çörek otu serpin.
- Yemeklik ise hiçbirşey eklemeyin.
- Miktar çok olduğu için küçük toplar yapıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.