Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tere Yağlı Açma

Tere Yağlı Açma
0
54

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
tere-yagli-acma.jpg

Tere Yağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üstüne)
  • 1 yemek kaşığı şeker (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı maya (Silme)
  • Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için;
  • 100 gram tereyağı
Üzeri için;
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam

Tere Yağlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ve suyu biraz ılıtalım. Sırasıyla un hariç tüm malzemeleri yoğruma kabına alıp, biraz karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip, karıştıralım.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup, mayalanmaya bırakalım.
  4. En az bir saat mayaladıktan sonra istediğimiz boyutta bezeler alıp tereyağıyla açıp, simit gibi burup şekil verelim.
  5. Yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye açmalarımızı dizelim.
  6. Üzerine yumurta yoğur karışımından sürüp, susam serpelim.
  7. İlk 150 derecelik fırında açmalarımız biraz kabarınca 200 derecelik fırın derecesinde pişirelim.
Tere Yağlı Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt