
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, pul biber
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı su
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı küçük küçük doğrayın tencerede kokusu çıkana kadar kavurun sonrasında salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve tel şehriyeyi ek edip 2-3 dk daha kavurarak suyunuzu ekleyin.
- Su kaynayana kadar terbiyesi için un ve suyu topaksız olana kadar bir bardakta karıştırın.
- Su kaynayınca çorbayı karıştırarak terbiyesini ekleyin ve çabucak akabinde maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyin kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar kaynatın.
- Soğan pişince ocağı kapatabilirsiniz afiyet olsun ????
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı