
Terbiyeli Tavuk Pirzola/Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet tavuk pirzola
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı yoğurt(biraz suyundan)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı(1 kaşığı tavaya)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyeli Tavuk Pirzola/Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kapta tavuk hariç bütün materyallerimizi karıştırıyoruz.
- Akabinde tavukları sosumuzun içine ekleyip düzgünce harmanlıyoruz.
- İsteğe nazaran bu kademeden sonra tavukları 10-15 dakika buzdolabında marine edebilirsiniz.
- Zeytinyağını kapaklı bir tavaya döküyoruz.
- Tavukları derisi tabana gelecek formda tencereye diziyoruz.
- Kapağını kapatıp kendi yağı ve suyuyla pişiriyoruz.
- Suyunu çekince çevirip başka tarafınıda kızartıyoruz. Afiyet olsun
.