Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre su
- 2 adet tavuk but
- 1 tane havuç
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon
- 1 tane yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tenceremize alalım, içerisine 2 litre suyu boşaltıp, tavuklarımızı hoş yıkadıktan sonra iki tane but koyup, hoş bir halde haşlayalım.
- Haşladığımız tavuk butlarını içerisinden çıkartıyoruz içerisine 1 tane havucu rendeliyoruz, 5 dakika kanatıyoruz.
- Sonra şehriyeleri atıyoruz ve sarımsakları havanda ezip, kaynayan tavuk suyunun içine katıyoruz ve tavukları didip, katıyoruz.
- En son olarakta terbiyesini yapıp, yavaş yavaş karıştırıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra üzerine dereotu katıyoruz. Afiyet olsun şifa niyetine.