Terbiyeli Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase şehriye (ben yıldız şehriye kullandım)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1 küçük doğranmış soğan
- 1 kırmızı ve 1 yeşil biber
- 1 havuç
- 2-3 tane çeri domates (rendeleyerek ekledim)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz ( salçanız tuzluysa isteğe nazaran azaltabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (kendi yaptığım hafif iri kırmızı biber kullandım)
- 4-4,5 bardak ılık su
- 3 kaşık yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- Bir tutam nane
Terbiyeli Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Terbiyesi için yoğurt, yumurta, limon suyu, unu bir kase de karıştıralım. Terbiyesini kıvam alması için evvelden hazırladım.
- Tencereyi ısıtalım, içine tereyağ ve zeytinyağı koyalım. Soğanı, biberleri, havucu ve salçayı içine dökerek kavuralım.
- Şehriyeyi ekleyelim ve kavuralım.
- Kırmızı biber, tuzunu ekleyelim. Ilık suyu ek edelim. Gereçler haşlanınca içine terbiye sosumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
- Terbiyenin kesilmemesi için daima karıştıralım.
- Çok ağır kıvam istemezseniz bir bardak daha su ekleyebilirsiniz.
- Tavada üzeri için sosu hazırlayalım ve dökelim.
Terbiyeli Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.