Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Terbiyeli Patates Çorbası

Terbiyeli Patates Çorbası
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
patates-corbasi-terbiyeli.jpg

Terbiyeli Patates Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • Birazcık tuz
Sosu için:
  • Tereyağ
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • Kekik
  • Pul biber

Terbiyeli Patates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patates küp formunda doğranır.
  2. Havuç küçük biçimde doğranır.
  3. Soğan küçük halde doğranır.
  4. Tencereye yemek kaşığı sıvı yağ ve soğanlar içine atılarak ölünceye kadar pişirilir.
  5. Sıvıyağı eklenerek soğanlar tam manasıyla kavrulur ve doğranan patates ve havuçlar tencereye eklenir ve 5 dakika kadar kavrulur.
  6. Sıcak su ile bir arada tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Toplam 6-7 bardak sıcak su eklenmiş olur.
  7. Sebzelerin pişmesi için karıştırılır. Kapak kapatılır.
  8. Sebzeler pişince bir kasede terbiye için gereken tüm gereçler karıştırılır.
  9. Çorbanın suyundan 3 kepçe olmak üzere karıştırarak kaseye eklenerek terbiyenin ılıtılması sağlanır.
  10. Terbiye ılıtılınca çorbaya karıştırarak yavaş yavaş eklenir ve 10 dakika daha karıştırarak pişirilir.
  11. El blenderı ile çektirilir. Kıvamını pürüzsüz olması sağlanır.
  12. Küçük bir tavada sos gereçleri kızdırılır ve çorbanın üstüne dökülür.
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt