
Terbiyeli Kemik Suyu Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2-3 bardak kadar kemik suyu (Kurban kemikleri bir patates bir soğan birkaç sarımsak defne yaprağı tane karabiber kimyon kekik ve istenilen baharatlar katılarak 3-4 saat kaynatılıp süzülerek yapılır)
- 100 gram kadar kavrulmuş kıyma
- 1 bardak yoğurt
- 1,5 kaşık un
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta
- 2 diş sarımsak
- Haşlanmış nohut
- Sirke
- Karabiber
Terbiyeli Kemik Suyu Çorbası Tanımı Yapılışı
- Kemik suyu ve kavrulmuş kıyma üç litrelik tencerede ocağa alınır ve kaynatılır. Üzerine sıcak su eklenir.
- Bu ortada terbiye gereçleri çorba çırpıcısı ile çırpılarak hazırlanır.
- Kaynayan kemik suyu ile ılıştırdığımız terbiye karıştırılarak eklenir ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir.
- Yoğurtlu terbiyesi olan çorbalar için tuz piştikten sonra eklenir. 25-30 dakika daha kaynayan çorbamız sıcak sıcak servis edilir.
- Tercihe nazaran sirke ve karabiber ek ederek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.