iltasyazilim
FD Üye
İşkembe Çorbasi Tarifi
Resimli Edepli İşkembe Çorbasi Tarifi
Edepli İşkembe Çorbasi Yapılışı
Terbiyeli İşkembe Çorbası
Malzemeler
500 Gr dana yada koyun işkembe 2 Çorba kaşığı margarin 2 Çorba kaşığı un Terbiye için 3 Adet yumurta 3 Kahve fincanı sirke 6 Diş sarmısak 1 Adet limon Kırmızıbiber Tuzlu
Yapılışı
İşkembeyi temizleyin
Derin bir tencereye oldukça çok su, tuzlu ve arınmış işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın
Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın
Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye değin kaynatın (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
İşkembeler pişince tencereden alıp, ufak minik parçalara ayırın
Diğer bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun
daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın
Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin
Çorba her tarafta kaynamaya başladığında terbiyesini koyun
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın
Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üstünde gezdirin
Sarmısaklı sirke ile servis yapın
Terbiyenin Yapılışı
Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu adamakıllı karıştırın daha sonra kaynamakta olan çorbaya ek edip bir dakika kaynatın Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir Afiyet olsun *
Resimli Edepli İşkembe Çorbasi Tarifi
Edepli İşkembe Çorbasi Yapılışı
Terbiyeli İşkembe Çorbası
Malzemeler
500 Gr dana yada koyun işkembe 2 Çorba kaşığı margarin 2 Çorba kaşığı un Terbiye için 3 Adet yumurta 3 Kahve fincanı sirke 6 Diş sarmısak 1 Adet limon Kırmızıbiber Tuzlu
Yapılışı
İşkembeyi temizleyin
Derin bir tencereye oldukça çok su, tuzlu ve arınmış işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın
Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın
Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye değin kaynatın (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
İşkembeler pişince tencereden alıp, ufak minik parçalara ayırın
Diğer bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun
daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın
Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin
Çorba her tarafta kaynamaya başladığında terbiyesini koyun
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın
Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üstünde gezdirin
Sarmısaklı sirke ile servis yapın
Terbiyenin Yapılışı
Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu adamakıllı karıştırın daha sonra kaynamakta olan çorbaya ek edip bir dakika kaynatın Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir Afiyet olsun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.