Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? Pratik işkembe çorbası

Terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? Pratik işkembe çorbası
0
140

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
ev_usulu_iskembe_corbasi_nasil_yapilir_1544777268_2186.png

Tarihi Osmanlı'ya kadar dayanan işkembe çorbası Türkiye'nin bir çok vilayetinde meşhur hale gelmiştir. Sığır işkembesinden yapılan bur çorba tadı bir yana yararları bilirkişi hekimlerinde dahi mütemadi önerdiği ve küçük büyük demeden herkesin tüketmesi gereken yemekler arasında. Evet konutta işkembe çorbası nasıl yapılır? Yanıtı haberimizin detaylarında...

Muhteşem bir protein kaynağı olan işkembe, düşük yağ orantısıyla yüksek lif içeren kalsiyumca güçlü bir besindir. İçerdiği vitamin ve mineral ölçüsüne nazaran düşük kalorili olan işkembe çorbası bağışıklık sistemini güçlendirerek, münhasıran grip, soğuk algınlığı üzere üst teneffüs yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır. Günlük olarak tükettiğinizde B12 vitamini gereksiniminizi karşılamaya yetecektir.  Umumiyetle halk arasında kolesterolü yükselttiği düşünülse de 80 gram pişmiş işkembe 133 mg kolesterol içerir. Bir yetişkinin alabileceği sağlıklı maksimum kolesterol ölçüsü ise 300 mg’dır. Bu yüzden gönül rahatlığı ile içebilirsiniz. Tadı damaklarda iz bırakacak ve alışkanlık yapan işkembe çorbasını meskende pratik bir biçimde de hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Tanımı haberimizde...

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI TANIMI:

GEREÇLER

1 kilogram işkembe
3 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı su
7 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı pul biber
Sirke
1 limon suyu

emAaK_1544776164_1721.png

YAPILIŞI

Temizlenmiş işkembeyi evvel sıcak su sonra soğuk suyun içerisinde bol su ile şıkça yıkayın. Daha sonra tencerenin içerisinde kaynayana kadar pişirin ve kaynayan suyunu döküp tekrar şıkça yıkadıktan sonra düdüklü tencerede en az 1 saat ortalama 1.5 saat pişirin. 

İşkembe haşlanırken terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Evvel 3 yumurtanın sarısını çırpıp sonra 2 yemek kaşığı yoğurt ve suyu ekleyerek kenara alın.

Akabinde pişen işkembe soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın. 2. sefer pişen işkembe suyunun içerisine doğranmış işkembeleri ekleyin.

Bir taşım kaynadıktan sonra yavaş yavaş terbiyeyi içerisine ekleyin. 2-3 dk sonra ocağın altını külliyen kapatabilirsiniz.

Limon, sirke ve sarımsak sosu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt