Terbiyeli Et Suyu Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kadar kemikli et
- Tuz
- Su
- 5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Limon suyu
- Su (kıvama göre ayarlanır)
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Terbiyeli Et Suyu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye kemiklerimizi alalım üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
- Kaynayıp üzerinde köpükler oluşunca köpüklerini alalım.
- 45 dakika kadar etlerimizi pişirelim.
- Daha sonra suyunu süzelim, kemikleri soğumaya bırakalım.
- Sonra terbiyesini hazırlayalım. Tüm malzemeleri kaba alıp güzelce çırpalım 3 yada en az 2 sefer süzgeçten geçirelim. ( pürüzsüz olması için önemli).
- Süzdüğümüz suyun altını açalım tuz ilave edelim suyumuz kaynarken yavaş yavaş karıştırarak terbiyemizi ilave edelim.
- Terbiyeyi dökmeden önce çorba suyundan 1 kepçe kadar terbiye içine alalım ki çorbamız kesilmesin.
- Burada kıvamını sevdiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
- Kemiklerimiz soğuduğunda etlerini didikleyelim yada küp küpte doğrayabilirsiniz.
- Çorbamızın içerisine etleri ilave edelim. Çorba ve etlerin özleşmesi için 15 dakika kadar yavaş ateşte kaynatalım.
- Piştikten sonra üzerine toz kırmızıbiber ve tereyağı yapabilirsiniz.
Terbiyeli Et Suyu Çorba Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.