Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası

Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası
0
52

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
terbiyeli-arpa-sehriye-corbasi.jpg

Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet tavuk bulyon
  • 1,5 litre sıcak su
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sıvıyağ ve tereyağını tencereye koyuyoruz. Tereyağı eriyince arpa şehriyeyi ekleyip, rengi açık kahverengi olana kadar kavuruyoruz.
  2. 1 su bardağında 2 adet tavuk bulyonu sıcak suyla eritip bekletiyoruz. Geri kalan suyu kavrulmuş şehriyelerin üzerine döküp, yarı yumuşaklığa gelene kadar orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Başka bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpıp üzerine çorbanın suyundan 2 kepçe kadar koyup inceltiyoruz.
  4. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş döküp karıştırın. Şehriyeler yeme kıvamına gelene [yaklaşık on dakika] kadar pişirip, bardakta erittiğimiz tavuk bulyonu ekleyip karıştırıyoruz. (Bulyonlar tuzlu olduğundan tuzunu damak tadınıza nazaran ekleyebilirsiniz)
  5. 3-4 dakika kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz. 10 dakika kadar dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt