
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet tavuk bulyon
- 1,5 litre sıcak su
- Tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağ ve tereyağını tencereye koyuyoruz. Tereyağı eriyince arpa şehriyeyi ekleyip, rengi açık kahverengi olana kadar kavuruyoruz.
- 1 su bardağında 2 adet tavuk bulyonu sıcak suyla eritip bekletiyoruz. Geri kalan suyu kavrulmuş şehriyelerin üzerine döküp, yarı yumuşaklığa gelene kadar orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Başka bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpıp üzerine çorbanın suyundan 2 kepçe kadar koyup inceltiyoruz.
- Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş döküp karıştırın. Şehriyeler yeme kıvamına gelene [yaklaşık on dakika] kadar pişirip, bardakta erittiğimiz tavuk bulyonu ekleyip karıştırıyoruz. (Bulyonlar tuzlu olduğundan tuzunu damak tadınıza nazaran ekleyebilirsiniz)
- 3-4 dakika kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz. 10 dakika kadar dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.