Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

teravih namazı!

teravih namazı!
0
80

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
teravih namazı! Teravih namazı yirmi rek'attır Erkekler ve kadınlar için sünneti müekkededir Ramazan ayında kılınır Rahatsızlık ya da seyahat nedeniyle oruç tutamayan kimselerin de teravih namazını kılmaları sünnettir Teravih namazının câmide cemaatle kılınması sünnettir ve sevabı çoktur Evde de tek başına veya cemaatle kılınabilir Oysa câmide kılmak daha faziletlidir Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: Faziletine inanarak ve mükâfatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren (teravih namazını kılan) kimsenin geçmiş günahları bağışlanır(47) Teravih Namazının Kılınışı: Teravih namazı yatsı namazından sonradan kılınır Yatsıdan önce kılınması caiz değildir Vitir namazı Ramazan ayında teravihten daha sonra kılınır Teravihden önce de kılınabilir Yirmi rek'at olan teravih namazı her iki rek'atın sonunda selâm verilerek kılındığı gibi, dört rek'atta bir selâm verilerek de kılınır Her iki durumda da namaza devam edilir ve yirmi rek'at tamamlanır İki Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı: Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonradan teravih namazına başlanır Namaz kıldıracak imam: Kasıt ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldumdiye kasıt ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar İmam'ın ardındaki kılan cemaat da Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imamadiyerek maksat eder ve imamın tekbirinden sonra Allahü Ekberdiyerek tekbir alır ve ellerini bağlar Bundan sonradan imam ve cemaat gizli gizli Sübhânekeyi okur Sübhaneke'nin okunması bitince, (Cemaat ayakta başka bir şey okumaz) imam gizli gizli EûzüBesmele, açıktan fatiha ve bir sûre okur Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaptıktan sonradan ikinci rek'ata kalkılır Burada yeniden imam çaktırmadan Besmele, açıktan da fatiha ve bir sûre okuyup cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaparak oturulur Bu oturuşta imam ve cemaat Ettehiyyatü, Allâhümme salli, Allâhümme bârik ile Rabbenâ âtinaduasını okuyarak selâm verirler Böylece iki rek'at kılınmış olur Ayağa kalkılarak tanım ettiğimiz şekilde ikişer rek'at kılınmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlanır Bundan sonra üç rek'atlı vitir namazı da cemaatle kılınır İki Rek'atte Bir Selâm Verilerek Teravihin Kimsesiz Kılınışı: Kasıt ettim Allah rızası için teravih namazını kılmayadiyerek maksat edilir ve tıpkı sabahleyin namazının iki rek'at sünneti gibi kılınır Yirmi rek'at tamamlanıncaya dek ikişer rek'at kılmaya devam edilir, teravih bitince de vitir namazı kılınır Dört Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı: Namazı kıldıracak imam ve cemaat yukarıda tarif ettiğimiz gibi niyet ederek iftitah tekbirini alır ve ellerini bağlar İmam ve cemaat gizli gizli Sübhaneke'yi okuduktan sonradan (Cemaat başka birşey okumaz) imam gizlice EûzüBesmele, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yaparak ikinci rek'ata kalkılır Burada imam çaktırmadan Besmele'yi, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar İkinci rek'atın sonundaki bu birincil oturuşta imam ve cemaat Ettehiyyatü, Allâhümme salli ve Allâhümme barikokur ve üçüncü rek'ata kalkarlar Üçüncü rek'atın başında hem imam, hem de cemaat gizilce Sübhaneke'yi okur Sonradan imam gizli gizli EûzüBesmele, açıktan fatiha ve bir sure okur Sonra rükû ve secdeleri yaparak dördüncü rek'ata kalkarlar İmam gizli gizli Besmele'yi, açıktan da fatiha ve bir sure okuyarak yeniden rükû ve secdeler yapılıp oturulur Bu oturuşta da imam ve cemaat Ettehiyyatü, Allâhüme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtinaokuduktan sonra selâm verirler Böylece teravih namazının birincil dört rek'atı kılınmış olur Bundan sonradan ayağa kalkılarak tıpatıp tanım ettiğimiz gibi dörder rek'at kılınmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlanır Daha Sonra da cemaatle vitir namazı kılınır Dört Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Tek Başına Kılınışı: Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmayadiye hedef edilir ve tıpkı ikindi namazının sünneti gibi kılınır Aradaki ayrım sadece niyetin öbür olmasıdır Bu Nedenle dörder rek'at kılınarak yirmi rek'at tamamlanır Bunun peşinden de vitir namazı kılınır  

858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt