Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Teravih Namazı Nasıl Kılınır Diyanet

Teravih Namazı Nasıl Kılınır Diyanet
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Teravih Namazı Nasıl Kılınır
Diyanet Teravih Namazı Nasıl Kılınır

Teravih namazı yatsı namazından sonra kılınır Yatsıdan önce kılınması caiz değildir Vitir namazı teravihten daha sonra kılınır

Yirmi rekat olan teravih namazı her iki rekatın sonunda selâm verilerek kılındığı gibi, dört rek`atta bir selâm verilerek de kılınır Her iki durumda da namaza devam edilir ve yirmi rek`at tamamlanır

İki Rek`atın Sonunda Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı

Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonradan teravih namazına başlanır

Namazı kıldıracak imam:

Amaç ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldumdiye kasıt ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar

İmamın arkasından kılan cemaat de Maksat ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imamadiyerek hedef eder ve imamın tekbirinden sonra Allahü Ekberdiyerek tekbir alır ve ellerini bağlar

Bundan daha sonra imam ve cemaat el altından Sübhanekeyi okur Sübhaneke`nin okunması bitince (cemaat ayakta başka bir şey okumaz, sadece imam Fatiha`yı bitirince gizli gizli aminder) İmam çaktırmadan EûzüBesmele, açıktan fatiha ve bir sûre okur Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaptıktan sonradan ikinci rek`ata kalkılır

Burada tekrar imam el altından besmele, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaparak oturulur

Bu oturuşta imam ve cemaat Ettehıyyatü, Allahümme salli, Allahümme bârik ile Rabbena âtina duasını okuyarak selâm verirler Böylece iki rek`beygir kılınmış olur

Ayağa kalkılarak tanım ettiğimiz şekilde ikişer rek`at kılınmaya devam edilerek yirmi rek`at teravih namazı tamamlanmış olur Bundan daha sonra üç rek`atli vitir namazı da cemaatle kılınır

İki Rek`atın Sonunda Selâm Verilerek Teravihin Kimsesiz Kılınışı

Amaç ettim Allah rızası için teravih namazını kılmayadiyerek gaye edilir ve aynen sabahleyin namazının iki rek`beygir sünneti gibi kılınır

Yirmi rek`beygir tamamlanıncaya değin ikişer rek`beygir kılınmaya devam edilir, teravih bitince de vitir namazı kılınır

Dört Rek`atın Sonunda Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı

Namazı kıldıracak imam ve cemaat yukarıda tarif ettiğimiz gibi maksat ederek iftitah tekbirini alır ve ellerini bağlar İmam ve cemaat el altından Sübhaneke`yi okuduktan sonradan (Cemaat başka bir şey okumaz) İmam gizlice EûzüBesmele, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeler yapılarak ikinci rek`cet kalkılır

Burada imam el altından Besmele`yi, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar İkinci rek`atın sonundaki bu birincil oturuşta imam ve cemaat Ettehıyyatü, Allahümme salli ve Allahümme bârik`i okur ve üçüncü rek`soy kalkarlar

Üçüncü rek`atın başında keza imam, hem de cemaat el altından sübhaneke`yi okur Sonra imam gizli gizli EûzüBesmele, açıktan fatiha ve bir sûre okur Daha Sonra rükû ve secdeleri yaparak dördüncü rek`soy kalkarlar

İmam gizlice Besmele`yi, açıktan da fatiha ve bir sûre okuyarak yine rükû ve secdeler yapılıp oturulur

Bu oturuşta da imam ve cemaat Ettehıyyatü, Allahümme salli, Allahümme bârik ile Rabbenâ âtina duasını okuduktan sonra selâm verirler Bu Nedenle teravih namazının ilk dört rek`atı kılınmış olur

Bundan sonradan ayağa kalkılarak tıpatıp tanım ettiğimiz gibi dörder rek`at kılınmaya devam edilir Beş kez dört rek`beygir kılınınca yirmi rek`beygir teravih namazı tamamlanır

Sonra da tekrar cemaatle vitir namazı kılınır

Dört Rek`atın Sonunda Selâm Verilerek Teravihin Tek Başına Kılınışı

Maksat ettim Allah rızası için teravih namazını kılmayadiye hedef edilir ve aynen ikindi namazının sünneti gibi kılınır Aradaki ayrım sadece niyetin değişik olmasıdır Bu Nedenle dörder rek`beygir kılınarak yirmi rek`at tamamlanır Bunun peşinden de vitir namazı kılınır *

858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt