elektronikci
FD Üye
Tepside Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı süt
- 1 .5 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı soda
- 1 küçük havuç (rende olacak )
- 1 küçük elma (çok minik doğranacak )
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz (Rondadan fazla çekmeden)
- 2 yemek kaşığı çikolata modülü
- Susam
Tepside Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına yumurtaları koyup düzgünce çırpalım.
- Şekeri de koyup karıştıralım.
- Yoğurt süt yağı da koyup karıştıralım.
- Un, vanilya ,soda kabartma tozu eleyip karışıma ekleyelim karıştıralım.
- Üzüm ceviz havuç elma çikolata modülünü tarçın gereçlerini de koyup spatula ile karıştırıp yağladığımız tepsimize dökelim.
- Üzerine çokça susam koyup 180 derecedeki fırında 35 dk pişirelim. Not benim tepsi biraz büyüktü materyalleri azaltıp kendi kabınıza nazaran ayarlaya bilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.