bilgisayarci
FD Üye
Tepsi Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gr kuzu eti yada dana eti
- 2 adet soğan
- 1 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 -3 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 er çay kaşığı pul biber ,kimyon, karabiber, tozbiber
- Tuz
- 4 -5 yemek kaşığı yağ (etinizin yağlı duruma nazaran ayarlayın)
Tepsi Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri yemeklikten biraz büyük doğrayın, dana eti kullanırsaniz kaburga biçimindeyse o biçim kullanın.
- Domatesleri 4 -5 kesime lisanın .
- Sebzeleri salaş halde fotodaki üzere doğrayın .
- Bütün materyalleri bir tepsiye alıp üzerine salça ve baharatlarını ekleyip yağınıda koyup elinizle harmanlayın.
- Yaklaşık 1 saate yakın fırına atmadan o hal bekletin, yağlı kağıdı ıslatıp üzerini kapatın.
- 200 derece fırına atın. Afiyet olsun.