Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepsi Poğaçası

Tepsi Poğaçası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
tepsi-pogacasi.jpg

Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • Peynir-maydanoz
  • Yahut ekşimik
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı ve az sıvı yağ (Karıştırılcak)

Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için un hariç tüm gereçleri kaba alıyoruz karıştırıyoruz en son yavaş yavaş un ek edip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak hamur elde ediyoruz.
  2. Üzerini kapatıp bezle sarın 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamur üç eşit kesime bölüyoruz. Merdane yardımıyla açıyoruz.
  3. Yarısına ekşimik koyuyoruz başka yarısına da kesikler atıyoruz ve rulo formunda sarıyoruz. Kesik kısmı üst gelecek halde sarıyoruz.
  4. Tepsiye pişirme kağıdı koyup poğaçayı üzerine koyuyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sıvı yağ karışımından sürüyoruz ve 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca bez örtüp yumuşasın afiyet olsun????.
Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,681Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt