bilgisayarci
FD Üye

Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- Peynir-maydanoz
- Yahut ekşimik
- Yumurta sarısı ve az sıvı yağ (Karıştırılcak)
Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için un hariç tüm gereçleri kaba alıyoruz karıştırıyoruz en son yavaş yavaş un ek edip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak hamur elde ediyoruz.
- Üzerini kapatıp bezle sarın 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamur üç eşit kesime bölüyoruz. Merdane yardımıyla açıyoruz.
- Yarısına ekşimik koyuyoruz başka yarısına da kesikler atıyoruz ve rulo formunda sarıyoruz. Kesik kısmı üst gelecek halde sarıyoruz.
- Tepsiye pişirme kağıdı koyup poğaçayı üzerine koyuyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sıvı yağ karışımından sürüyoruz ve 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca bez örtüp yumuşasın afiyet olsun????.