
Tepsi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un
- 1 kase peynir
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- 2 adet yumurta sarısı
- Haşhaş
Tepsi Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt, ılık su, maya, yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuz bir kaba alıp iyice çırpılır şeker ve maya erisin iyice.
- Üzerine yavaş yavaş un eklenilerek iyice yoğrulur, streç film ve bez ile sararak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamuru 1 metre uzun şerit 1 karış genişlikte eliniz açın.
- 1 tarafa bıçak ile 1 parmak aralıkta çizikler atın, diğer tarafada peynir dizerek rulo halinde kapatın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgünce alarak üzerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş serpilip ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun.