Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepsi Mantı (Tadına Doyum Olmaz)

Tepsi Mantı (Tadına Doyum Olmaz)
0
121

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
tepsi-manti-tadina-doyum-olmaz.jpg

Tepsi Mantı (Tadına Doyum Olmaz) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
İç Harcı İçin
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Sosu İçin
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 4/5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak

Tepsi Mantı (Tadına Doyum Olmaz) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım, ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur olmayacak biçimde.
  2. Daha sonra hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. O sırada iç harcını hazırlayalım.
  3. Hamuru iki beze halinde yumak alalım. Oklava yardımıyla hamuru bir santim kalınlığında açalım, bıçak yahut hamur ruleti ile keselim.
  4. İç harçlarını koyup kapama sürecini yapalım. Tepsiye orta kısımdan başlayarak dizelim.
  5. İmal etabı biten mantımızı evvelce ısıttığımız 220 derece fırında 10 dakika kızartalım akabinde hazırladığımız salçalı sosu üzerine gezdirelim ve 10 dakika daha fırında pişirelim.
  6. En son üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun ????????????.
 
858,505Konular
982,680Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt