Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yağsız kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1’er çay kaşığı kimyon kırmızı biber tuz
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber (Olmadığı için kullanamadım, siz kullanabilirsiniz)
- 1 adet domates
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay bardağı sıcak su
Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisine kıymayı koyuyoruz. Soğanı ve biberleri rondodan geçiriyoruz.
- Sarımsağı eziyoruz ve tüm malzemeleri kıymanın içerisine ekleyip yoğuruyoruz.
- Fırın için uygun olan kabımızın içerisine alıyoruz ve her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz. Kıymayı bıçak yardımıyla dilimliyoruz.
- Biberleri, domatesleri ve patatesleri belirlediğiniz büyüklükte kesip kıyma harcımızın üzerine yine istediğimiz şekilde diziyoruz.
- Ayrı bir yerde sosunu hazırlıyoruz ve üzerine gezdiriyoruz.
- Fanla ayarda en yüksek derecede pişiriyoruz. Kebabımız hazır ve tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.