
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber, pul biber, kekik ve tuz
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Domates
- Patates
- Soğan
Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma dışında bütün malzemeyi robottan geçiriyoruz.
- Üzerine baharat ,biber salçası ve kıymayı koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Uygun bir tepsiye her tarafa eşit bir formda yayıp elimizle hafif bastırıyoruz bıçak ile havuç dilimi kesiyoruz.
- Üzerine elma dilimi patatesleri ve domates yerleştiriyoruz .
- Domates salçasını 1 su bardağı su ile açıyoruz üzerine gezdiriyoruz .
- 180 c fırında denetimli bir biçimde pişiriyoruz.