
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
- Soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkarak kullanıyoruz.
- Biberleri ve maydanozu ince ince kıyıp bütün gereçleri kıymayla buluşturup yoğuruyoruz.
- Fırın kabının tabanına az salça ve yağ sürüp elimizle yayıyoruz.
- Köfte harcını kabımızın her yerine eşit halde dağıtıp dilimliyoruz.
- Tavada salça ve yağı kavurup suyla açtıktan sonra köftemizin üzerine döküyoruz.
- 200 derecelik alt üst ayarda denetimli olarak pişiriyoruz.Afiyet olsun!
.