Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram yağlı kıyma
- 2 cilde büyük uzunluk soğan
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam nane
- 3 diş sarımsak
- Tuz karabiber
- 2 domates
- 2 tane yeşil biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
- Soğanları sarımsağı soyup blendra koyalım.
- Maydanoz ve naneyi de yıkayıp üzerine koyalım ve incecik olana kadar blendirdan geçirelim.
- Kıymayı fırın tepsisine koyalım ve blendirdan geçirdiğimiz materyallerimizi üzerine ekliyelim.
- Salçalarımızı ve baharatlarımızı da ekledikten sonra güzelce yoğuralım.
- Yoğurmuş olduğumuz kıymamızı tepsimize güzelce yayalım ve elimizle güzelce düzeltelim.
- Domates ve biberlerinizi keselim ve istediğiniz biçimde etimizin üstüne dizelim.
- Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı su ile güzelce açalım ve yemeğimizin üstüne dökelim.
- 200 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.