Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepsi Böreği

Tepsi Böreği
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tepsi-boregi-2.jpg

Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet yufka
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım margarin (eritilmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam çörek otu ve susam
İç Harcı İçin
  • Yarım kilo rendelenmiş peynir ve maydanoz

Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tüm yufkayı tepsiye serelim bölmeden kenarları tepsinin dışında sarkacak 5 yufka tamamlanana kadar.
  2. Yaptığımız sosu her yere dağılacak formda sürüyoruz tekrar üstüne bir adet yufka bölerek eşit formda tepsiye düzlüyoruz.
  3. Üstüne sos dökmeden iç harçtan döküyoruz birebir süreci tekrarlıyoruz yine bir yufka sos üzerine tekrar yufka sossuz iç harçtan bu biçimde bitene kadar yapıyoruz.
  4. En sonun da kenarda kalan en alttaki yufkayı büküyoruz kesip kalan sosu çokça döküyoruz üstüne çörek otu ve susam ekleyip 180 derecede pişiriyoruz.
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt