
Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım margarin (eritilmiş)
- 2 adet yumurta
- 1 tutam çörek otu ve susam
- Yarım kilo rendelenmiş peynir ve maydanoz
Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tüm yufkayı tepsiye serelim bölmeden kenarları tepsinin dışında sarkacak 5 yufka tamamlanana kadar.
- Yaptığımız sosu her yere dağılacak formda sürüyoruz tekrar üstüne bir adet yufka bölerek eşit formda tepsiye düzlüyoruz.
- Üstüne sos dökmeden iç harçtan döküyoruz birebir süreci tekrarlıyoruz yine bir yufka sos üzerine tekrar yufka sossuz iç harçtan bu biçimde bitene kadar yapıyoruz.
- En sonun da kenarda kalan en alttaki yufkayı büküyoruz kesip kalan sosu çokça döküyoruz üstüne çörek otu ve susam ekleyip 180 derecede pişiriyoruz.