iltasyazilim
FD Üye
Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane yufka
*1 su bardağı maden suyu
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt
*2 tane yumurta
*Margarin( tepsiyi yağlamak için)
Harç için;
*Peynir
*Maydanoz
Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
İlk olarak aralarına dökeceğimiz sosu hazırlayacağız Önce maden suyu, sıvı yap, süt, yoğurt ve yumurtayı ekleyip iyice mikserle çırpıyoruz Daha sonra
ilk yufkayı ser Sonra tepsinin yuvarlağı gibi kes Sonra kenarları kaldır Sonra tepsiyi yağla Sonra ikinci yufkayı hiç kesmeden koy ve kenarlarını sarkıt İlk kata hazırladığımız sostan ekle Her yere gelecek şekilde 4 kaşık falan dök ve her yere gelecek şekilde yay İkinci katı ilk yuvarlak kestiğimiz ve kenarlarını ayırdığımız yufkanın kenarlarını dörde bölerek her köşeye koy ve sosu ekle Sonra üçüncü yufakayı dörde böl ve üst üste her kenara gelecek şekilde sür ve sosu ekle Sonra dördüncü yufkayıda dörde böl ve sosu ekle Peynir harcını ekle Beşinci yufkayı da dörde böl ve yerleştir, sosu ekle Sonra altıncı yufkayı al yine dörde böl ve sosu ekle Kenara sarkan yufkayı üzerini kapat ve sos dök Sonra ilk başta ayırdığımız yuvarlak kestiğimiz yufkayı üzerine yerleştir ve kalan tüm sosu üzerine ekle ve parçala 15 dk beklet ki sosu içine emsin Sonra üzerine çörek otu ve susam ekleyip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişir Kahvaltıda da çayın yanında çok güzel oluyor Afiyet olsun
*6 tane yufka
*1 su bardağı maden suyu
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt
*2 tane yumurta
*Margarin( tepsiyi yağlamak için)
Harç için;
*Peynir
*Maydanoz
Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
İlk olarak aralarına dökeceğimiz sosu hazırlayacağız Önce maden suyu, sıvı yap, süt, yoğurt ve yumurtayı ekleyip iyice mikserle çırpıyoruz Daha sonra
ilk yufkayı ser Sonra tepsinin yuvarlağı gibi kes Sonra kenarları kaldır Sonra tepsiyi yağla Sonra ikinci yufkayı hiç kesmeden koy ve kenarlarını sarkıt İlk kata hazırladığımız sostan ekle Her yere gelecek şekilde 4 kaşık falan dök ve her yere gelecek şekilde yay İkinci katı ilk yuvarlak kestiğimiz ve kenarlarını ayırdığımız yufkanın kenarlarını dörde bölerek her köşeye koy ve sosu ekle Sonra üçüncü yufakayı dörde böl ve üst üste her kenara gelecek şekilde sür ve sosu ekle Sonra dördüncü yufkayıda dörde böl ve sosu ekle Peynir harcını ekle Beşinci yufkayı da dörde böl ve yerleştir, sosu ekle Sonra altıncı yufkayı al yine dörde böl ve sosu ekle Kenara sarkan yufkayı üzerini kapat ve sos dök Sonra ilk başta ayırdığımız yuvarlak kestiğimiz yufkayı üzerine yerleştir ve kalan tüm sosu üzerine ekle ve parçala 15 dk beklet ki sosu içine emsin Sonra üzerine çörek otu ve susam ekleyip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişir Kahvaltıda da çayın yanında çok güzel oluyor Afiyet olsun