Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepsi Böreği (El Açması)

Tepsi Böreği (El Açması)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tepsi-boregi-el-acmasi.jpg

Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ıspanak
  • Yarım kilo köy peyniri
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Hamuru için :
  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Az zeytinyağı
  • Az sirke
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Sıvı yağı
  • Çörek otu
  • Susam

Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için malzemelerimizi alalım ve yoğuralım 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  2. İç malzemesi için ıspanaklarımızı yıkayıp süzdürüp ince ince kıyalım peyniri içine rendeleyelim ve diğer malzemelerimizi de ilave edelim.
  3. Dinlenen hamurumuzu küçük beze haline getirelim.
  4. Tepsimizi yağlayalım.
  5. Açmaya başlayalım incecik olsun hamurlarımız ben 15 kat yaptım siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.
  6. Her katına ıspanak harcımızdan dağıtalım.
  7. İsterseniz yağ sürebilirsiniz her katına. (altına 3 üstüne 3 kat sade olacak şekilde açın).
  8. Üzeri için yumurta sarımızı yağımızı ve yoğurdumuzu bir kapta karıştıralım üzerine sürelim.
  9. Üzerine çörek otu susam serpelim ben davul fırına sürdüm yarım saat yetti isterseniz normal fırında 1 saat kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt