Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Teokrasi nedir? Teokrasiyle yönetilen ülkeler hangileridir

Teokrasi nedir? Teokrasiyle yönetilen ülkeler hangileridir
0
269

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Din Yönetimi nedir, Teokrasi yönetim şekli, Teokratik yönetim, Din Yönetimi ile yönetilen ülkeler

Din Yönetimi dine dayalı idare biçimini ifade etmek için kullanılan terim (Dinerki) Daha doğru bir anlatımla, dini otorite organlarının siyasi otorite organları yerine devlet idaresini elde tuttuğu devlet biçimidir Her ne değin bambaşka algılanış biçimleri ve yorumları mevcut olsa da, teokrasi en yalın anlamda devlet işlerinden bir cins ruhban sınıfının sorumluluk sahibi olduğu ve devlet işlerinin dini temellere dayandırılmaya çalışıldığı sistemolarak tanımlanabilir

Teokrasi ile yönetilen ülkelerde hukuk sistemi dine dayandırılması gerekir, yasal kararların en yüksek mercii bir cins ruhban sınıfıdır Teokratik sistemin dayandırıldığı dine kadar ağırlığı ve önemi dağıtılmış olsa da, bu sistemde doğma mantığı ve zeka olarak koşul göz önünde tutulur; çoğu süre mantıki, akli ve pratik durumlar kabul edilen dogmalara adapte edilmeye çalışılır

Teokrasi İle Yönetilen Ülkeler

Endonezya, Suudi Arabistan, İran gibi ülkeler bu idare biçimiyle yönetilir

* Endonezya,
* Suudi Arabistan,
* İran
* Afganistan
* Moritanya
* Pakistan *

Similar threads

Teokrasi nedir, Teokrasi yonetim şekli, Teokratik yonetim, Teokrasi ile yonetilen ulkeler Teokrasi dine dayalı yonetim bicimini tanımlamak icin kullanılan terim (Dinerki) Daha doğru bir anlatımla, dini otorite organlarının siyasi otorite organları yerine devlet idaresini elde tuttuğu devlet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Cumhuriyet ile diğer idare şekilleri arasındaki farklar Monarşi (veya krallık) bir hükümdarın devlet başkanı olduğu bir idare biçimidir Bu hükümdar, Türkçede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir gibi değişik adlar alabilir Bir monarşiyi diğer idare biçimlerinden ayıran en önemli özellik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Cumhuriyetle Osmanlı idare biçimleri Cumhuriyet halkın yönetime katıldığı hatta tek baskın güç olduğu yönetim biçimidir Osmanlı devletinin idare şekli ise monarşidir Yani tek bir başat zorlama vardır O da padişahtır Omsanlının son zamanlarında meşrutiyet devrinde ise padişah bu egemenliğinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
eğer bunun cevabını bana verirseniz bana cokk iyi bir iyilik yapmış olursunuz umarım Oligarşi Oligarşi, sadece belirli bir zumrenin bir ulkeyi yonetmesiyle ortaya cıkan yonetim bicimidir Yunancadaki 'az' ve 'yonetim' kelimelerinin birleşmesiyle oluşturulmuş bir kelimedir Genelde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Günümüzde demokrasiye geçmemiş ülkeler hangileridir? Monarşi İle Yönetilen Devletler Birleşik Arap Emirlikleri Bahreyn Lesotho Suudi Arabistan Vatikan Meşruti Monarşi İleYönetilen Devletler Avusturalya Kanada Antiller ve Barbados Kuveyt Bahamalar Liechtenstein Belçika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,536Konular
981,826Mesajlar
32,338Kullanıcılar
ahmet80Son üye
Üst Alt