Tencerede Top Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı fındık içi
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Pudra şekeri
Tencerede Top Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle uygun bir karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
- Akabinde toz şekeri koyup mikserle en az 3 dakika krema üzere olana dek çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz.
- Unu, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini eleyip karışıma ek ediyoruz.
- 1 çay bardağı orta irilikte çekilmiş fındık içi ve kakaoyu da koyup karıştırıyoruz.
- Kek harcımızı evvelce yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
- Ondan büyük uygun bir tencereye kalıbımızı yerleştiriyoruz.
- Tencerenin yarısına denk gelecek kadar su ile dolduruyoruz.
- Akabinde ıslatıp suyunu sıktığımız nemli bir bez ile örtüp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Ben kağıt havlu ile kapadım lakin nemli bez daha pratik oluyor.
- Tenceremizi ocağa alıp kekimizi kısık ateşte yaklaşık 45-50 dakika denetimli olarak pişiriyoruz.
- Kürdan testi ile denetimini sağladığımız kekimizi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Düzgünce soğuyan kek kalıbını servis tabağına alıp aykırı çeviriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.