
Tencerede Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 1 kase küçük doğranmış tavuk butu
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet domates veya 2-3 yemek kaşığı domates sos
- 1 yemek kaşığı kadar salça
- Yarım fincan kadar zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı kadar salça
- Tuz
- Domates dilimleri
Tencerede Tavuklu Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup fırın tepsisine dizin ve fırça ile yağlayıp fırında ( isterseniz kızartarakta yapabilirsiniz ama kızartma çok ağır geldiği için ben fırınlamayı tercih ediyorum)kızarana kadar pişirin.
- Bu arada iç harcı için küçük doğranmış tavukları tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin .
- Üzerine zeytinyağını ve ince kıyılmış soğanı ekleyip soteleyin.
- Üzerine salça ,tuz ve karabiberini de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve üzerine küçük doğranmış domatesleri de ekleyip 2 dk kadar daha pişirip altını kapatın.
- Yayvan bir tencereye patlıcanları ortalarını açarak yerleştirin ve üzerine tavuklu harcı paylaştırın.
- Sos için; su ,salça ve tuzu bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin.
- Üzerine domates dilimleri yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.