Tencerede Tavşan Yemeği,
Tencerede Tavşan nasl yapılır,
Tencerede Tavşan Yapılışı
imagestenceredetavsantarifiresimli5ad42264beacf
Tencerede Tavşan
Tencerede Tavşan İCİN Malzemeler
1 adet tavşan 100 ya da 140 gram sadeyağı ya da margarin (57 corba kaşığı) 300 gram soğan (4 orta baş) 2 bardak et suyu,14 bardak sirke 1 demet maydanoz,Bir miktar tuz Tavşanı yatırmak icin; 34 bardak sirke
Tencerede Tavşan Hazırlanışı
Tavşanın arka ayaklarındaki deriyi kesmek suretiyle etten ayırarak, deriden bir uc, yani tutamak elde etmeli, sonra da bir el ile tavşanı arka ayaklarından tutarak yukarıya kaldırmalı, diğer elle de, etten ayırmış olduğumuz derisini aşağıya doğru sıyırmak suretiyle tavşanı yuzmelidir 2 Sonra, yuzmuş olduğumuz tavşanı arka ustu yatırdıktan sonra karnını uzunluğuna doğru yararak bağırsaklarını, sonra da yurek ve ciğerlerini cıkarmalı, yalnız iclerini dışarı alırken, karaciğere yapışık olan safra kesesini patlatmadan hemen kesip atmalıdır (Safra kesesi patladığı takdirde et acımsı bir tad ve yeşilimsi bir renk alır) 3 Sonra, temizlenmiş bu hayvanı but, kol ve kaburga olarak parcalara boldukten sonra, bunları ancak alabilecek bir kaba koymalı ve hayvanı buyukluğune gore, ustune 34 bardak kadar da sirke katarak ertesi gune kadar sirkede bırakmalıdır 4 Ertesi gun, bir tencereye; tavşanın buyukluğune gore, 5 7 silme corba kaşığı arasında margarin, ya da sadeyağı koyarak, iyice kızdırmalı, kızınca, buna bir gece sirke icinde yatırılmış ve iyice suzulmuş olan tavşanın parcalarını koyarak, arada bir cevirmek suretiyle etlerin her bir taraflarının iyice kızarmasını sağlamalıdır 5 Tavşan kızarınca; buna centilircesine kucuk kesilmiş 4 orta baş soğan katarak, tavşanı soğanlarla 10 dakika daha kızarttıktan sonra, bunlara 2 bardak et suyu, bir bir ceyrek bardak sirke, demet halinde olmak uzere bir demet maydanoz ile 2 3 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve tavşanı iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ilk on dakika kuvvetli, sonra da ortadan daha az kuvvetteki ateşte olmak uzere iki iki bucuk saat arasında pişirmeli ve maydanozu cıkarıp atmalı ve tavşanı da salcasiyle tabağa alarak servis yapmalıdır
Not: Tavşan eti pişmeden su azalırsa bir miktar daha sıcak su katmalıdır
Tencerede Tavşan nasl yapılır,
Tencerede Tavşan Yapılışı
imagestenceredetavsantarifiresimli5ad42264beacf
Tencerede Tavşan
Tencerede Tavşan İCİN Malzemeler
1 adet tavşan 100 ya da 140 gram sadeyağı ya da margarin (57 corba kaşığı) 300 gram soğan (4 orta baş) 2 bardak et suyu,14 bardak sirke 1 demet maydanoz,Bir miktar tuz Tavşanı yatırmak icin; 34 bardak sirke
Tencerede Tavşan Hazırlanışı
Tavşanın arka ayaklarındaki deriyi kesmek suretiyle etten ayırarak, deriden bir uc, yani tutamak elde etmeli, sonra da bir el ile tavşanı arka ayaklarından tutarak yukarıya kaldırmalı, diğer elle de, etten ayırmış olduğumuz derisini aşağıya doğru sıyırmak suretiyle tavşanı yuzmelidir 2 Sonra, yuzmuş olduğumuz tavşanı arka ustu yatırdıktan sonra karnını uzunluğuna doğru yararak bağırsaklarını, sonra da yurek ve ciğerlerini cıkarmalı, yalnız iclerini dışarı alırken, karaciğere yapışık olan safra kesesini patlatmadan hemen kesip atmalıdır (Safra kesesi patladığı takdirde et acımsı bir tad ve yeşilimsi bir renk alır) 3 Sonra, temizlenmiş bu hayvanı but, kol ve kaburga olarak parcalara boldukten sonra, bunları ancak alabilecek bir kaba koymalı ve hayvanı buyukluğune gore, ustune 34 bardak kadar da sirke katarak ertesi gune kadar sirkede bırakmalıdır 4 Ertesi gun, bir tencereye; tavşanın buyukluğune gore, 5 7 silme corba kaşığı arasında margarin, ya da sadeyağı koyarak, iyice kızdırmalı, kızınca, buna bir gece sirke icinde yatırılmış ve iyice suzulmuş olan tavşanın parcalarını koyarak, arada bir cevirmek suretiyle etlerin her bir taraflarının iyice kızarmasını sağlamalıdır 5 Tavşan kızarınca; buna centilircesine kucuk kesilmiş 4 orta baş soğan katarak, tavşanı soğanlarla 10 dakika daha kızarttıktan sonra, bunlara 2 bardak et suyu, bir bir ceyrek bardak sirke, demet halinde olmak uzere bir demet maydanoz ile 2 3 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve tavşanı iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ilk on dakika kuvvetli, sonra da ortadan daha az kuvvetteki ateşte olmak uzere iki iki bucuk saat arasında pişirmeli ve maydanozu cıkarıp atmalı ve tavşanı da salcasiyle tabağa alarak servis yapmalıdır
Not: Tavşan eti pişmeden su azalırsa bir miktar daha sıcak su katmalıdır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.