Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencerede Tavşan Tarifi Resimli

Tencerede Tavşan Tarifi Resimli
0
72

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Tencerede Tavşan Yemeği,
Tencerede Tavşan nasl yapılır,
Tencerede Tavşan Yapılışı


imagestenceredetavsantarifiresimli5ad42264beacf
Tencerede Tavşan


Tencerede Tavşan İCİN Malzemeler
1 adet tavşan 100 ya da 140 gram sadeyağı ya da margarin (57 corba kaşığı) 300 gram soğan (4 orta baş) 2 bardak et suyu,14 bardak sirke 1 demet maydanoz,Bir miktar tuz Tavşanı yatırmak icin; 34 bardak sirke
Tencerede Tavşan Hazırlanışı

Tavşanın arka ayaklarındaki deriyi kesmek suretiyle etten ayırarak, deriden bir uc, yani tutamak elde etmeli, sonra da bir el ile tavşanı arka ayaklarından tutarak yukarıya kaldırmalı, diğer elle de, etten ayırmış olduğumuz derisini aşağıya doğru sıyırmak suretiyle tavşanı yuzmelidir 2 Sonra, yuzmuş olduğumuz tavşanı arka ustu yatırdıktan sonra karnını uzunluğuna doğru yararak bağırsaklarını, sonra da yurek ve ciğerlerini cıkarmalı, yalnız iclerini dışarı alırken, karaciğere yapışık olan safra kesesini patlatmadan hemen kesip atmalıdır (Safra kesesi patladığı takdirde et acımsı bir tad ve yeşilimsi bir renk alır) 3 Sonra, temizlenmiş bu hayvanı but, kol ve kaburga olarak parcalara boldukten sonra, bunları ancak alabilecek bir kaba koymalı ve hayvanı buyukluğune gore, ustune 34 bardak kadar da sirke katarak ertesi gune kadar sirkede bırakmalıdır 4 Ertesi gun, bir tencereye; tavşanın buyukluğune gore, 5 7 silme corba kaşığı arasında margarin, ya da sadeyağı koyarak, iyice kızdırmalı, kızınca, buna bir gece sirke icinde yatırılmış ve iyice suzulmuş olan tavşanın parcalarını koyarak, arada bir cevirmek suretiyle etlerin her bir taraflarının iyice kızarmasını sağlamalıdır 5 Tavşan kızarınca; buna centilircesine kucuk kesilmiş 4 orta baş soğan katarak, tavşanı soğanlarla 10 dakika daha kızarttıktan sonra, bunlara 2 bardak et suyu, bir bir ceyrek bardak sirke, demet halinde olmak uzere bir demet maydanoz ile 2 3 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve tavşanı iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ilk on dakika kuvvetli, sonra da ortadan daha az kuvvetteki ateşte olmak uzere iki iki bucuk saat arasında pişirmeli ve maydanozu cıkarıp atmalı ve tavşanı da salcasiyle tabağa alarak servis yapmalıdır

Not: Tavşan eti pişmeden su azalırsa bir miktar daha sıcak su katmalıdır
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt