bilgisayarci
FD Üye
Tencerede Taş Üzere Yoğurt Tanımı İçin Gereçler
- 5 lt süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Tencerede Taş Üzere Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 lt sütü kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Parmağımızı hafif ısıracak kadar olacak.
- Bir kasede yoğurt ve karbonatı karıştırıyoruz. Sütten alarak yoğurdu eziyoruz. Karıştırarak sütun içine döküyoruz.
- Sofra bezine sarıp üstünü battaniye ile örtüyoruz. 5 saat kapalı formda bekletiyoruz.
- Sonra örtüyü açıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup bir gün bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.