Tencerede Sufle Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 modül bitter yada sütlü çikolata
- Pudra şekeri
Tencerede Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker, yumurta ve vanilya köpürene kadar çırpılır.
- Süt, sıvı yağ, eklenip çırpılmaya devam, kakao, kabartma tozu ve son olarak da un eklenir akışkan bir kek hamuru elde edilir.
- Suffle kapları az margarin ile yağlanır. Karışım 4 kaba hisse edilir.
- Kapların içerisine ikişer tane kesim çikolata konur. İsteğe bağlı, ben sütlü çikolata koydum.
- Tencereye kaplar yerleştirilir ve kapların yarısına gelecek kadar tencereye su konur.
- Kapağı kapatılarak kaynayana kadar beklenir (Kapak temiz bezle sarılır, buharı kaplara gelmemesi için).
- Kaynadıktan sonra 3 dk ağzı açık halde, 7 dk kapağı kapalı formda pişirilir.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.