
Tencerede Sufle Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 8 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bitter çikolata yada damla çikolata
- Pudra şekeri
Tencerede Sufle Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şeker ve yumurtayı güzelce çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da çırpmaya devam edelim. Kek hamurumuz hazır.
- Ve ısıya güçlü kaselerimize paylaştıralım daha sonra çikolatalarımızı yerleştirelim.
- Tenceremize kaseleri koyup azıcık kenarından suyumuzu ek edelim.
- Ben kaynarken tenceremin kapağını havluyla sarıyorum ki suflem kabarırken yayılmasın diye.
- 10 dakika hiç kapağını açmadan pişirelim.
- Ve suflelerimiz hazır. Pudra şekerimizi de serpiyoruz. (ben üzerinde pudra şekeri sevmediğim için koymadım) afiyet olsun.