Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencerede Sebzeli Tavuk Baget

Tencerede Sebzeli Tavuk Baget
0
101

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
tencerede-sebzeli-tavuk-baget.jpg

Tencerede Sebzeli Tavuk Baget Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet tavuk baget
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet küçük uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Tencerede Sebzeli Tavuk Baget Tanımı Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Tavuk bagetleri ve sarımsakları da ekleyip soğanla bir iki tıp karıştırıp tencerenin yahut tavanın kapağını kapatın. (yaklaşık 5 dk kadar ortada karıştırarak kapağı kapalı kalsın)
  3. Patatesleri elma biçiminde havuçları ise çok ince olmayacak biçimde ince uzun dilimleyip bagetlerin üzerine ve yanlarına serpiştirin.
  4. Bir kabın içerisinde 2 bardak sıcak su, tuz, karabiber ve salçayı güzelce karıştırın.
  5. Bagetlerin üzerine gezdirip kapağını kapatın.
  6. Harlı ateşte kaynamaya başlayınca en kısık ateşte pişmeye bırakın. Ortada denetim edin.
  7. Yeterlice pişmesi için yavaşça patates ve havuçları karıştırın.
  8. Bagetleride çevirin. (dikkat edin çok fazla pişerse dağılır) afiyet olsun
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt