
Tencerede Sebzeli Tavuk Baget Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet tavuk baget
- 4 adet orta uzunluk patates
- 3 adet küçük uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Tencerede Sebzeli Tavuk Baget Tanımı Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Tavuk bagetleri ve sarımsakları da ekleyip soğanla bir iki tıp karıştırıp tencerenin yahut tavanın kapağını kapatın. (yaklaşık 5 dk kadar ortada karıştırarak kapağı kapalı kalsın)
- Patatesleri elma biçiminde havuçları ise çok ince olmayacak biçimde ince uzun dilimleyip bagetlerin üzerine ve yanlarına serpiştirin.
- Bir kabın içerisinde 2 bardak sıcak su, tuz, karabiber ve salçayı güzelce karıştırın.
- Bagetlerin üzerine gezdirip kapağını kapatın.
- Harlı ateşte kaynamaya başlayınca en kısık ateşte pişmeye bırakın. Ortada denetim edin.
- Yeterlice pişmesi için yavaşça patates ve havuçları karıştırın.
- Bagetleride çevirin. (dikkat edin çok fazla pişerse dağılır) afiyet olsun