Tencerede Pratik Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 yemek kaşığı tereyağ
- 160 gr çikolata
- 3 yumurta
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı un
Tencerede Pratik Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağını benmari usulü eritiyoruz. Eriyen tereyağının üzerine çikolataları ekliyoruz ve soğumasını bekliyoruz ardından karıştırma kabımıza önce yumurtaları sonra şekeri ekleyerek iyice çırpın.
- İçerisine 2 yemek kaşığı kakaoyu ve 1 paket vanilya ile sütü ekleyip çırpın ardından eritilmiş çikolatayı karıştırma kabına ekleyin ve bu işlemi yaparken karıştırmaya devam edin.
- Son olarak içerisine 1 su bardağı unu da ekleyin ve hamurunuz hazır.
- Sufle hamurunuzu güveç kaplarınıza paylaştırın eğer suflenizi güveç kalıbından çıkartmak isterseniz kabınızın altını yağlayın ve hafif un serpiştirin.
- 180 derecede pişireceğiz eğer akışkan (çok akışkan) bir sufle istiyorsanız 10 dakika yeterli olacaktır.
- Orta istiyorsanız da 12 dakika yeterli oluyor. İyi pişmiş ise 15 dakika istediğiniz kıvamı elde etmenizi sağlayacaktır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.