elektronikci
FD Üye

Tencerede Mandalinalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yakın sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1-1,5 su bardağı un
- Biraz iri kıyılmış ceviz içi
- 6-7 adet tatlı mandalina
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tencerede Mandalinalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Orta boy teflon tencerenin içine 3 yemek kaşığı şekeri koyup, eriyene kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Eriyince içine tereyağını koyup karıştırın karamelize olsun.
- Sonra kabuklarını soyduğunuz mandalinaları yanlamasına ortadan ikiye ayırın ve karamelize olan şekeri üzerine sırayla dizin????.
- Harlı ateşte 5 dakika kaynatın.
- Sonra çırptığınız keki mandalinaların üzerine dökün. ????
- Keki için; yumurta ve şekeri mikserle çırp.
- Diğer malzemeleride kat ve akar bir kıvam elde edince kavrulan mandalinaların üzerine dökün.
- Ocağın altını en kısık ayara getirin ve kapağın arasına kağıt havlu koyarak 25 dakika pişirin.
- Kürdan batırarak pişmesini kontrol edin.
- Tencerenin içinde 20 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirerek soğuyunca servis yapın.
- 5-6 saat dinlendirerek yemenizi tavsiye ederim. Afiyet şifalar olsun ????.