bilgisayarci
FD Üye
Tencerede Kıymalı Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 300-400 gram kıyma
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 3 adet yeşil biber
Tencerede Kıymalı Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup halka biçiminde doğrayıp kızartalım, yeşil biberi de kızartalım.
- Patlıcanları ve biberleri kızarttıktan sonra bir tencereye koyalım.
- Başka bir tavada soğan sarımsak hafif rengi dönene kadar kavuralım.
- Akabinde salçayı da ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra kıymayı da ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Kızartmış olduğumuz patlıcan ve biberlerin üzerine kıyma harcımızı ekleyelim.
- Tuz ve baharatları da ekleyip 2 çay bardağı su ekleyelim. Karıştırıp tencerenin ağzını kapatalım.
- Kısık ateşte 15 dakika daha pişirip altını kapatalım. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.