tencerede kaz kızartması tarifi resimli
tencerede kaz kızartması
kaz kızartması
Malzemeler:
1 adetkaz palazı
6 corba kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
2 adet kucuk havuc
3 diş sarmısak
1 bardak su
2 demet maydanoz
Domates (ya da salca)
Tuz
imagestenceredekazkizartmasitarifiresimli5ad421b1165b2
Yapılışı:
Bir tencereye ici temizlenmiş, tutsulenmiş, yıkanmış bir kazın icine 2 demet maydanoz sokulur, daha sonra kaz, olculere gore su, kucuk parcalara doğranmış bir havuc, dorde bolunmuş soğanlar ve tuz konularak, ateşe konur Suyun ısınmasıyle uzerinde meydana gelen kopukler delikli bir kepce ile alınarak atılır Tencerenin kapağı kapatılır ve kaz pişirilir Kaz pişince tencereden cıkartılır ve başka bir tencerede sıvıyağda kızartılır Sonra bu tencereden alınarak kol, goğus, but, sırt gibi parcalara bolunur ve servis tabağına dizilir Bu iş bitince kazın kızardığı tenceredeki yağa, obur tencerede bulunan ve kazla birlikte haşlanan havuc ve soğanlar boşaltılır, 2 3 dakika kavrulur, bunun icine kabuk ve cekirdekleri cıkarılmış, kucuk kucuk doğranmış domatesler (yoksa salcası) ilave edilerek 5 dakika kavrulur Sonra buna kaz suyu katılır ve yeniden 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra, hepsi suzgecten gecirilir Suzgecten gecen salca tabaktaki kaz parcalarının uzerine dokulerek servis yapılır
tencerede kaz kızartması
kaz kızartması
Malzemeler:
1 adetkaz palazı
6 corba kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
2 adet kucuk havuc
3 diş sarmısak
1 bardak su
2 demet maydanoz
Domates (ya da salca)
Tuz
imagestenceredekazkizartmasitarifiresimli5ad421b1165b2
Yapılışı:
Bir tencereye ici temizlenmiş, tutsulenmiş, yıkanmış bir kazın icine 2 demet maydanoz sokulur, daha sonra kaz, olculere gore su, kucuk parcalara doğranmış bir havuc, dorde bolunmuş soğanlar ve tuz konularak, ateşe konur Suyun ısınmasıyle uzerinde meydana gelen kopukler delikli bir kepce ile alınarak atılır Tencerenin kapağı kapatılır ve kaz pişirilir Kaz pişince tencereden cıkartılır ve başka bir tencerede sıvıyağda kızartılır Sonra bu tencereden alınarak kol, goğus, but, sırt gibi parcalara bolunur ve servis tabağına dizilir Bu iş bitince kazın kızardığı tenceredeki yağa, obur tencerede bulunan ve kazla birlikte haşlanan havuc ve soğanlar boşaltılır, 2 3 dakika kavrulur, bunun icine kabuk ve cekirdekleri cıkarılmış, kucuk kucuk doğranmış domatesler (yoksa salcası) ilave edilerek 5 dakika kavrulur Sonra buna kaz suyu katılır ve yeniden 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra, hepsi suzgecten gecirilir Suzgecten gecen salca tabaktaki kaz parcalarının uzerine dokulerek servis yapılır