
Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg balkabağı
- 1, 5 su bardağı toz şeker (Kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
- 1 çay bardağı ceviz.
- Tahin
- Tarçın
Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
- Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
- Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
- 2-3 saat yada bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
- Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Kabakların üzerine tarçın ekleyin.
- Kabakları orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
- Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine ceviz, tahin serpilerek servis edin. Afiyet olsun
.