Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencerede Kabak Tatlısı

Tencerede Kabak Tatlısı
0
51

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tencerede-kabak-tatlisi.jpg

Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 1, 5 su bardağı toz şeker (Kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
  • 1 çay bardağı ceviz.
  • Tahin
  • Tarçın

Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
  2. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
  3. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
  4. 2-3 saat yada bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
  5. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Kabakların üzerine tarçın ekleyin.
  6. Kabakları orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  7. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
  8. Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine ceviz, tahin serpilerek servis edin. Afiyet olsun☺️.
Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt