Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencere Sufle

Tencere Sufle
0
108

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
tencere-sufle.jpg

Tencere Sufle Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kare çikolata
Üzeri için
  • Pudra şekeri

Tencere Sufle Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru hazırlamaya geçmeden sufle kaplarını koyacak olduğumuz tencereye kapların yarısından az olacak formda su koyalım.
  2. Hamur için yumurta şeker yeterlice çırpılır.
  3. Sırasıyla süt yağ eklenir. Kakao kabartma tozu vanilin eklenir. Unu her tanımda olduğu üzere denetimli ekleyelim. Kek harcından çok az daha akışkan bir kıvamı oluyor.
  4. Sufle kaplarını ben margarin ile hafif yağlamayı tercih ediyorum. Yapışmadan zıtta çevirebiliyorsunuz kap içerisinde de tüketebilirsinz.
  5. Kapların 3 te 2 sine gelecek biçimde harcı kaplara bölüyoruz.
  6. İçerisine çikolatadan modül koyunca kabin yarısına ulaşıyor. Sütlü çikolata bitter kakaolu hangisi derseniz tabiki bitter :).
  7. Tencerede kaynayan suyun içine kapları yerleştirip 2 3 dakika hamur kenardan kabarana kadar ağzı açık sonrasına tencerenin ağzına bez örtüp kapağını kapatarak toplamda 10 dk kapağı açmadan pişmeye bırakıyoruz.
  8. Kabarık mı kabarık yumuşacık suflemiz hazır.
  9. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt