Tencere Sufle Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kare çikolata
- Pudra şekeri
Tencere Sufle Tanımı Yapılışı
- Hamuru hazırlamaya geçmeden sufle kaplarını koyacak olduğumuz tencereye kapların yarısından az olacak formda su koyalım.
- Hamur için yumurta şeker yeterlice çırpılır.
- Sırasıyla süt yağ eklenir. Kakao kabartma tozu vanilin eklenir. Unu her tanımda olduğu üzere denetimli ekleyelim. Kek harcından çok az daha akışkan bir kıvamı oluyor.
- Sufle kaplarını ben margarin ile hafif yağlamayı tercih ediyorum. Yapışmadan zıtta çevirebiliyorsunuz kap içerisinde de tüketebilirsinz.
- Kapların 3 te 2 sine gelecek biçimde harcı kaplara bölüyoruz.
- İçerisine çikolatadan modül koyunca kabin yarısına ulaşıyor. Sütlü çikolata bitter kakaolu hangisi derseniz tabiki bitter
.
- Tencerede kaynayan suyun içine kapları yerleştirip 2 3 dakika hamur kenardan kabarana kadar ağzı açık sonrasına tencerenin ağzına bez örtüp kapağını kapatarak toplamda 10 dk kapağı açmadan pişmeye bırakıyoruz.
- Kabarık mı kabarık yumuşacık suflemiz hazır.
- Üzerine pudra şekeri serpip sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.